Почела са радом матична служба за овце и козе

При Канцеларији за пољопривреду у Лазаревцу, са радом је почела матична служба за сточатсрво, односно овчарство.

„По Стратегији развоја пољопривреде ГО Лазаревац која ће до краја године бити усвојена од стране Већа и Скупштине, овчарство треба да буде једна од примарних грана“, рекао је Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац.

„Ми смо у протеклој години из својих средстава успели да купимо око 100 приплодних  грла. У овој години ће доћи око 500 приплодних грла, а матична служба је управо следећи корак, јер ниједан пољопривредни произвођач који и добије то уматичено грло не може остварити постицај од 7000 динара без ове службе“, рекао је Бачанац.

Сваког петка инжењер сточарства биће на располгању нашим овчарма и козарима у  Канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац.

Александар Ракић, председник Савета за пољопривреду ГО Лазаревац апеловао је на све сточаре да се до четвртка јаве и закажу своје консултације у матичној служби како би се избегле гужве, а имајући у виду да је посао надлежног у тој слжби превасходно теренски.

Дипл. инг. пољопривреде за сточартво Марија Николић, свкога петка ће бити на располагању нашим сточарима у матичној служби у Канцелрији за пољопеивреду.

„Част ми је да сарђујем са општином која толико улаже у пољопривреду, а пре свега мислим на овчарство.  У прошлој години набављено је 100 грла, која у служби у Барајеву водим ја, али сада, отварањем службе у Лазаревцу, потрудићемо се да објединимо сва та грла и да имају свој центар где ћу ја моћи да им пружам стручне услуге у смислу давања информација о самом матичењу“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *