11 посто страдалих у саобраћају су мотоциклисти

Савет за безбеднот саобраћаја ГО Лазаревац у сарадњи са Агнцијом за безбеднот саобраћаја и Асоцијацијом за базбедност мотоциклиста, организовала је данас тренинг и обуку младих мотоциклиста.

„ГО Лазаревац је једна од веома угрожених општина када се ради о возачима мотоцикла,  а у последњих пет година, од укупног броја настрадалих 11 посто чине возачи мотоцикла, док је на нивоу Републике Србије тај проценат 9 посто. То је главни разлог зашто смо данас овде и са мотоциклитима из Лазаревца радимо на едукацији. На територији наше општине у 2016. години било је двоје погинулих возача мотоцикла а у протеклој години, на срећу није их било“, рекао је Томислав Петровић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Доктор Владимир Јевтић, председник Асоцијације за безбедност мотоцклиста, појаснио је да сам тренинг попут овог, који је организован и за лазаревачке мотоциклисте, мења пет до седам година искуства.

Тренинг је обухватио теоретски и практични део, а учесницима су подељење заштитне кациге и промотивни материјал.

Члан Већа ГО Лазаревац Александар Булатовић, апеловао је на  мотоциклисте и друге учеснике у саобраћају да обрате пажњу на безбедну вожњу и коришћење комплетне заштитне опреме.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *