Изградња постројења за прераду отпадних вода у Словцу

Председник Општине Лајковац Андрија Живковић, са најближим сарадницима, озваничио је почетак изградње Постројења за прераду отпадних вода у Словцу.

Било је планирано да овај пројекат, финансиран из општинског буџета, буде реализован 2017. године, али је читавих 12 месеци трајало добијање свих дозвола од јавних предузећа „Путеви Србије“ и „Железнице Србије“, рекао је Живковић. Због тога су средства пренета у 2018. годину и након спроведене процедуре почели су земљани радови.

“Вредност је 27 милиона динара и ово је једна од највећих овогодишњих инвестиција у општини Лајковац. Она представља наставак решавања комуналних проблема у општини, пре свега у њеним рубним деловима. На овом месту за неколико месеци биће изграђено мини-компактно постројење за прераду отпадних вода за Словац и део Непричаве. Размишљали смо дугорочније тако да смо за 2018. издвојили 12 милиона динара како бисмо на ово постројење прикључили и фекалну канализациону мрежу дужине три километра, која недостаје у ова два места, како би и постројење добило комплетну функцију”, рекао је он.

Живковић је подсетио да је прошле године урађена канализација у Рубрибрези, у делу Јабучја, ове године у Словцу, а буџетом је предвиђено 30 милиона динара за исто миникомпактно постројење у Боговађи. “На тај начин руководство Општине Лајковац наставља да решава значајна питања: од изградње школа и путева до водоснабдевања и изградње канализационе мреже”, закључио је председник Андрија Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *