Планинари „Ћире“ изузетно вредни у априлу

Током априла планинари ПСД „Ћира“ Лајковац били су веома активни одлазећи на планинарске акције, промовишући тако здрав начин живота, склапање нових познанстава , а уједно и презентацију свога друштва и туристичких потенцијала Лајковца.

На традиционалној акцији „Стазама II Српског устанка“ на Руднику, од 119 учесника, Ћира је био заступљен са 19, као најбројније друштво на манифестацији.

Потом 7. априла уследила је републичка акција на Гледићким планинама и Ћира је имао четири представника и угостио је гошћу из Хрватске. Ни бициклистичка секција није мировала. Такође 1. априла бициклисти су прешли нимало лаку стазу од Лајковца до Рајца и назад. Потом 8. априла уследио је нови изазов, Лајковац-Мионица-Рибничка пећина- Бања Врујци- Лајковац око 70км по прелепом дану.

На други Васкрс  22 учесника била су на Васкршњем сусрету планинара на Дивчибарама, а  неколицина планинара је подржала и Туцијаду у Ћелијама истога дана. У недељу 16. априла планинари Ћире (19) угостили су планинаре из Позеге (20), ПД Вис Лазаревац ( 9 ) и ПД Повлен Ваљево ( 6 ) на реци Градац. При том су посетили и манастир Ћелије. У оквуру ове акције бициклистичка секција Ћире је бициклом прешла ову стазу и придодали обилазак споменика С. Филиповићу и манастир Лелић и прешли око 85 км.

„Посебно охрабрује чињеница да је на свим овим акцијама  било деце узраста од 5 до 10 година као и младих. Надамо се да долазе још бољи дани лајковачког планинарства и бициклизма“, кажу у овом планинарском друштву.

Поводом дана планете 22. априла планинари, пчелари и еколози су организовали чишћење дела реке Колубаре између  мостова.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *