Од свих београдских општина животни век жена у Лазаревцу најкраћи

Најдуговечнији живот у престоници је на Новом Београду и Врачару, док се најкраће живи на Савском венцу и у Лазаревцу, показују подаци Секретаријата за управу – Сектор статистике. Жене у Лазаревцу у просеку живе 77, док мушкарци живе 72,6 годинa.

Према статистичким подацима из 2017. године, жене у Београду живе дуже од мушкараца чак 4,7 година, пошто је просек њиховог животног века износио 78,8, а јачег пола тек 74,1 годину.

Најдуговечније даме су, процентуално, на територији Старог града и Врачара (79,8), док су најкраће живеле у Лазаревцу (77,0). Насупрот њима, за мушкарце је, чини се, најпогоднији живот на Новом Београду (75,5 година), а очекивана дужина живота најмања је на Савском венцу (71).

Када се, међутим, све сабере, долази се до тога да је најдужи живот на Новом Београду (77,5) и Врачару (77,4), а најкраћи на Савском венцу (74,8).

По овим подацима Секретаријата за управу – Сектор статистике, управо је Савски венац општина са највећом разликом између полова, пошто тамо мушкарци живе чак 6,6 година мање од жена, а тренутно најмања разлика у дужини живота је на Новом Београду и она износи 4,1 годину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *