Хуманитарна подршка удружења „Strength camp”

Дванаесточасовно прескакање вијаче хуманитарног карактера одржано је у Горњем граду на игралишту Дома здравља „др Ђорђе Ковачевић“ у организацији Удружења за мотивацију и едукацију „Strength camp”.

Ова хуманитарна активност је одржана како би се подржао Марко Николић који је кренуо пут Атине, у намери да истрчи 1.000 км и прикупи новац за лечење девојчице Теодоре Цветановић из Алексинца која болује од ретке болести. У име удружења „Strength camp” Дејана Марковић позвала је све грађане да учествују у хуманитарној акцији и пошаљу бар један СМС. Поред Рукометног клуба „Колубара“, рекреативаца, деце и грађана који су дошли да пруже подршку, на терену код болнице од дванаест часова до поноћи вијачу су прескакали Дејана Марковић, Душан Стевановић, Драган Миличић, Милош Симић и Дарко Симић.

Председник Удружења грађана „Стопама победника“ Никола Маринковић захвалио се свим учесницима који су дали допринос овој акцији, наглашавајући да се ово удружење бави проблемима младих са територије Лазаревца. Стога су и одлучили да буду хумани и учествују у спашавању људских живота, али и подстакну младе да се баве спортом.

Теодори Цветановић која има годину и по дана су лекари већ у другом месецу открили да болује од ретке аутоимуне болести ХЛХ – хемофагоцитне линфо хитиоцитозе, која напада све органе и доводи до тешког оштећења мозга. Лечење се спроводи применом хемотерапије, а потом и трансплатацијом коштане сржи која је скупа и која мора да се обави у италијанском граду Болоњи.

Сви који желе да помогну то могу учинити преко фондације „Буди хуман“ слањем СМС поруке са садржајем 494 на број 3030. Цена поруке је 200 динара. Могуће су уплате и на динарски (160-503248-40) и девизни (00-540-0002662.2) број рачуна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *