Лајковац обележио славу Огњену Марију

Главни повод организовања вишедневне манифестације „Дани Лајковца“ свакако је била Градска слава Огњена Марија. Након свете литургије у храму Светог Димитрија у Лајковцу након литије извршен је обред резања славског колача после чега је уследио културно уметнички програм и свечани ручак у парохијском дому.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић честитао је свим верницима славу Лајковца, Огњену Марију, пожелевши пуно успеха и здравља у наредном периоду.

„Желео бих да се у будућности што више окупљамо и делујемо као тим, да будемо сложни и на тај начин покажемо да можемо допринети што бољем развоју Лајковца. Ово је традиционално обележавање градске славе и ја се овим путем захваљујем свештенству који су овај догађај уприличили на начин на који наша вера налаже. Заједно са нашом црквом борићемо се за очување наше вере, културе и традиције јер без тога нема будућности ни Лајковца ни Србије. Морамо се што више окупљати на оваквим местима и сачувати јединство а оно што мене као првог човека општине брине са оне људске стране је то што и овакви догађаји у последње време постају политизовани и често поједине политичке организације које не деле исто мишљење са осталима не учествују у оваквим догађајима, иако оваква окупљања треба да покажу постојање заједничког духа како би и Лајковац и цела Србија кренули напред и како би сви грађани осетили бољитак у томе“, рекао је Живковић.

Концерт Црвене Јабуке

Током читавог дана у Лајковцу се одржавао вашар, а кулминација догађаја био је концерт групе Црвена јабука. Лајковчани и њихови гости у вечерњим часовима уживали су у музици локалног бенда Night pleasures док је од 22 часа уследио ватромет и концерт популарне групе са простора бивше Југославије Црвене Јабуке.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *