„Ива-аграр“ урадила пут у Бајевцу

Компанија „Ива аграр“ из Лајковца финансирала је реконструкцију и асфалтирање 1,6 км пута у селу Бајевцу, до свог каменолома. Пут вредности око 30 милиона динара ширине је шест метара, дебљине асфалта 12 цм и горњег хабајућег слоја четири центиметра, што су стандарди за аутопутеве. Од новог пута велику корист имаће и мештани јер пролази поред школе, олакшава прилазе њивама, воћњацима и кућама. Пре неколико година „Ива аграр“ је финансирала изградњу бунара и чесме на постојећем извору, чиме је мештанима олакшала снабдевање водом.

Асфалтирањем пута кроз Бајевац угледни лајковачки привредник Живорад Лазаревић, власник компаније „Ива аграр“, још једном је показао друштвену одговорност. Широј јавности је познато да је Лазаревић оснивач и председник женског одбојкашког клуба „Железничар“, који је вишегодишњим улагањем довео до освајања Купа Србије и Балканског купа.

Изградња одличне саобраћајнице учиниће каменолом у Бајевцу једним од конкурентнијих у региону. „Ива аграр“ је већ позната по снабдевању грађевинских фирми агрегатима камена, остварујући одличну сарадњу и са страним фирмама на изградњи Коридора 11. Поседује каменоломе у Степању, Бајевцу и однедавно у Осеченици. Послује 20 година и позната је по производњи обогаћене земље за цвеће „Чаробна земља“, да би последњих 10 година развој базирала на обради и продаји камена.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *