Градоначелник Радојичић посетио кол центар општине Лазаревац (ВИДЕО)

Два кол центра са десет телефонских линија у ГО Лазаревац, уведена након што је проглашено ванредно стање, посетио је градоначелник града Београда др Зоран Радојичић који је истакао да је задовољан њиховим радом и напорима које лазаревачка општина улаже како би помогла свима који су угрожени.

Један кол центар са два телефонска броја (011/8126-500, 011/8121-507) на располагању је грађанима сваког дана од 8 до 17 часова и служи за пријем захтева старијих од 65 година и доставу њихових потрепштина на кућну адресу, док други кол центар служи за обавештавање старијих суграђана о мерама које је донела Влада Републике Србије.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић истакао је да општина од самог почетка спроведи све прописане мере и додао да волонтери дневно око 50 пута изађу на терен.

Добро организован кол центар и више од 130 волонтера показатељ су одговорности челних људи општине Лазаревац према грађанима, рекао је државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и овом приликом апеловао на суграђане да буду стрпљиви и придржавају се свих прописа, како би се ванредно стање што пре стабилизовало.

Радојчић је рекао да Лазаревац има 17.000 пензионера, од чега 4.900 прима пензију испод 30.000 динара: „За њих је данас стигло 900 пакета припремљених у Штарк Арени, у наредним сатима стиће још толико, а наредних дана почеће њихова подела. Лазаревац има и око 1.000 људи који примају социјалну помоћ, тако да ће и они добити пакете. На тај начин ћемо макар мало олакшати борбу и помоћи да се овај период превазиђе“.

Градоначелник је заједно са челницима општине Лазаревац обишао најстарије суграђане и том приликом им уручио пакете са основним животним намирницама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *