На територији општине Лајковац нема заражених корона вирусом

Од проглашења ванредног стања на територији Републике Србије због појаве и ширења корона вируса Штаб за ванредне ситуације општине Лајковац чини максималне напоре и поштује све препоруке Владе Републике Србије како би заштитила своје грађане.

Низ мера које је у претходном периоду донео Штаб резултирао је да на подручју наше општине закључно са данашњим даном нема ниједан потврђен случај заражен корона вирусом.

Према подацима ПС у Лајковцу тренутно се у кућној самоизолацији налазе 52 лица. То су лица која су у претходном периоду боравила на подручју захваћеном корона вирусом, и којима је одређена кућна самоизолација од 14 или 28 дана. Они су без симптома и доброг општег стања. Свакодневну котролу и проверу ових лица врше полицијски службеници телефонским путем и непосредно.

На основу добијених информација од надлежних из Дома здравља Лајковац за сада се нико од пацијената није јављао са респираторним тегобама и сумњом на корона вирус. Такође нема ни забележених случајева да је неко од становника био у контаку са оболелима од овог вируса. Грађани се искључиво јављајају на бројеве телефона Дома здравља за консултације и савете лекара и медицинског особља. 

Још једном апелујемо свима да избегавају непотребне контакте, да поштују мере забране кретања, да се придржавају мера превенције и остану у својим домовима. Такође молимо да се поштују мере забране окупљања и задржавања у парковима и спортско рекреативним теренима, и окупљања грађана на свим јавним и другим површинама, у групама већим од 5 особа.

Снабдевање старијих суграђана лековима и животним намирницама уредно врше волонтери и геронто неговатељице. За све потребне инфомрације грађани могу контактирати Штаб за ВС који је дежуран од 0-24 на број 014/3431-120.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *