Завршен 30. фестивал хумора за децу

Јубиларни 30. Међународни фестивал хумора за децу који је трајао од 17. до 20. септембра у Лазаревцу под слоганом „Осмехом китимо дане!“ завршен је поворком на којој су маскирана деца представила своје најбоље костиме.

Током разноврсног четвородневног програма у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ и Центру за културу „Лазаревац“ приказано је више представа, награђено мноштво ликовних и литерарних радова и маски. Одржани су разговори са писцима, а деца и одрасли имали су прилику да чују стихове Слободана Станишића, Дејана Алексића, Душана Поп Ђурђева, Милоја Радовића, Тодета Николетића, Гордане Тимотијевић, Бошка Ломовића, Велимира Ралевића, Славке Грујичић и др.

Значајно признање „Златно Гашино перо“ ове године није додељено писцу, већ зборнику фестивала „На Гашином крилу“ који су приредили Слободан Станишић и Радмила Булатовић, a „Сребрно Гашино перо“ додељено је писцу Урошу Петровићу за књигу „Прича о Јангу“. „Гашино перо“, намењено најмлађим ствараоцима, додељено је Иви Тењи из Сремске Митровице за рукопис необјављених песама „Чаролија и магија“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *