Уклањање дивљих депонија у Лазаревцу

Акција отклања дивљих депонија са територије ГО Лазаревац отпочела је у уторак 16, октобра, а уз помоћ механизације Колубаре. Током ове акције било је предвиђено да се уклони се  преко 750 метара кубних отпада са 30 дивљих депонија.

Акција је започета уклањањем „дивљих“ депонија у Златиборској улици у Месној заједници Станислав Сремчевић-Црни и депоније уз корито реке Лукавице, а почетку ове активности присуствовали су председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и помоћник председника задужен за заштиту животне средине Ђорђе Максимовић.

Председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић је рекао овом приликом, да ће општина Лазаревац бити приморана да након ове акције предузме казнене мере према оним грађанима који отпад одлажу на ливадама, шумама и другим местима на којима је то законом забрањено. 

Помоћник председника Градске општине Лазаревац задужен за заштиту животне средине Ђорђе Максимовић је истакао да у овом тренутку на територији општине Лазаревац има укупно негде око 60 „дивљих“ депонија а да је циљ да у току ове октобарске акције буде уклоњено преко 50 посто.

Он је додао да постоји план да се почетком наредне године кроз експериментални пројекат постави видео надзор на депонијама, како би се прављење истих потпуно санкционисало.

У име грађана МЗ Станислав Сремчевић-Црни на уклањању  депонија захвалио се Милош Тошанић, који је позвао грађане да убудуће отпад одлажу за на то предвиђеним местима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *