Ученице Вокине школе на конференцији „Girls in ICT Day”

На позив Министарства трговине, туризма и телекомуникација, 12 ученица ОШ „Војислав Вока Савић“, заједно са професорком информатике и рачунарства Слађаном Маченовски, присуствовало је, 26. априла у Палати Србија, обележавању Међународног дана девојака у информационим и комуникационим технологијама ,,Girls in ICT Day”.

Вокина школа је једна од осам које су позване на овај догађај, чиме јој је , по речима професорке, указана велика част.

„За одлазак на овај догађај имале смо превоз обезбеђен од стране Министарства. По доласку у Палату Србија, биле смо одушевљене организацијом. Свака од осам позваних школа била је дочекана од стране свог водича, а на сваком кораку су на услузи биле хостесе. Поред тога девојчице су имале прилику да се више информишу на штандовима организација и образовних установа у области ИКТ-а. Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је панел конференцију. По завршетку конференције за све учеснике уприличен је прелеп ручак. Поред тога, сви учесници су на поклон добили ранац, качкет, мајцу, свеску и оловку са логом манифестације ‘БУДИ И ТИ У ИТ’ “, пренела нам је своје утиске професорка Маченовски.

Посета Научно-технолошком парку


Такође, дванаест ученика осмог разреда Вокине школе, који похађају изборну наставу из информатике, посетило је заједно са професорком Маченовски, Научно-технолошки парк у Београду. Током посете ученици су се упознали са овом иституцијом која окупља технолошко развојне компаније, домаће и стране, и подстиче оснивање старт ап компанија.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *