Трговци оружјем из Лазаревца признали кривицу и нагодили се са тужиоцем

Далибор Крстић и Жељко Филиповић из Лазаревца, који су били ухапшени у октобру прошле године, склопили су нагодбу са Тужилаштвом за организовани криминал и признали кривицу за кријумчарење оружја.

Према споразумима о признању кривице, које је потврдио Специјални суд, они су осуђени на затворске казне због удруживања ради вршења кривичних дела и неовлашћено набављање, држање и промет оружја, прецизирала је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Крстић је признао кривична дела за казну од две године и 11 месеци затвора, а Филиповић за годину и по дана затвора.

Одлуком суда од њих је заплењена и већа количина муниције, аутоматске и полуатутоматске пушке…

Трећи члан ове групе Милош Пантелић такође је закључио споразум о признању кривице, али га суд још није потврдио, док је четврти Милан Купљанин, иначе полицијски инспектор из Лазаревца, и даље под истрагом.

Сва четворица су била ухапшена у октобру 2017. због сумње, како је тада саопштено, да су од почетка 2017. до 19. октобра на територији Србије – Београда, Лазаревца и Лајковца и Босне и Херцеговине у Општини Рогатица, држали и продавали већу количину ватреног оружја.

Оружје и муниција допремани су из Босне у Србију, чувани у кућама осумњичених и продавани у Србији, саопштено је тада из тужилаштва.

Претресом возила и кућа осумњичених, како у Србији тако и у БиХ, пронађене су аутоматске и полуаутоматске пушке, пиштољи, тромблони и преко 2.000 комада муниције за пушке и пиштоље различитог калибра.

Против једног држављанина Босне и Херцеговине Б. Ц. поступак је покренут у тој земљи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *