Туцијада у цркви Светог Димитрија у Лајковцу

Овога пута, 71 дете предшколског и основношколског узраста такмичило се у туцању ускршњим јајима, а за регуларност такмичења побринуо се шесточлани жири, који су чинили чланови црквеног одбора и  представници општине Лајковац, а први човек лајковачке општине Андрија Живковић, био је председник жирија и овом приликом је истакао значај неговања традиције организовања овог надметања, коме се малишани посебно радују.

“Ово је заиста један леп догађај где наши најмлађи суграђани, на начин који доликује најрадоснијем хришћанском празнику упознају своју веру, боравећи притом у порти наше цркве. Општина Лајковац ће и у наредним годинама свакако подржавати манифестације, које имају за циљ очување традиције и вере на овим нашим просторима”, рекао је Живковић.

Пред сам почетак такмичења, организатор ове манифестације, старешина лајковачке цркве свештеник Томислав Матић, уз молитву и благослов присутнима, упознао је све учеснике такмичења са пропозицијама и изразио задовољство што ова манифестација сваке године окупља велики број такмичара. Да нико од учесника не остане без награде, побринули су се спонзори Туцијаде: породица Славице Радованчевић из Лајковца, Мила и Драган Милосављевић (СТКР “Атлантида”) и Александар Матић из Београда, а највредније награде у виду религијских књига и кеса пуних слаткиша, припале су освајачима прва четири места. Прво место је заузео Алекса Пејкић, друго Иван Илић, треће Анита Проданић, док је четврто место припало Јани Поповић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *