Аутоседишта за све лајковачке малишане рођене 2016.

На основу спроведеног конкурса, у оквиру програма унапређења безбедности саобраћаја на лајковачким путевима, родитељима 63 лајковачке бебе, аутоседишта су у петак 07. априла, у великој сали градске куће, уручили чланови Савета за безбедност саобраћај општине Лајковац, Андрија Живковић, Ненад Џајевић, Мила Митровић и Предраг Мирковић.

“Настављамо традицију која је започета прошле године. Сав новац од казни за саобраћајне прекршаје, општина Лајковац усмерава на повећање безбедности у саобраћају, а једна од тих мера свакако јесте и куповина аутоседишта за наше најмлађе суграђане.

Сва деца која су рођена у 2016. години, а родитељи су им са територије општине Лајковац, добила су аутоседишта. Посебно ми је драго што је број деце за неких 15% већи у односу на прошлу годину, а то показује да општина Лајковац води бригу о социјалној политици и наталитету у Лајковцу. Веома је битно да се тај број деце не смањује, а ако је могуће да се и повећава јер деца су наше највеће благо и наша будућност.

Ми ћемо свакако наставити са поделом аутоседишта и у 2018. години и искрено се надам да ћемо наредне године поделити још већи број”, рекао је, овом приликом, Андрија Живковић.

Први човек лајковачке општине и председник Савета за безбедност саобраћаја је додао да је за аутоседишта ове године издвојено 600.000 динара од укупно 2.300.000 динара, колики је укупан буџет са којим овај савет располаже. Живковић је истакао и да су сви чланови савета, укључујући и њега лично, отворени за предлоге свих грађана Лајковца, који имају идеје о томе како унапредити безбедност саобраћаја на лајковачким путевима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *