Током октобра заражене 53 особе

У ГО Лазаревац данас је одржана конференција за медије штаба за ванредне ситуације на којој су говорили председник општине Лазаревац Бојан Стевић и епидемиолог Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Душан Вујновић. Током октобра укупно је тестирано 355 особа, од којих је код 53 особе потврђео присуство вируса Ковид 19.

Од почетка епидемије, тачније од марта, на територији општине Лазаревац оболела је 621 особа, док је преминуло њих 14. Стевић је апеловао на све наш суграђане да се одговорно понашају, поготово сада када нам предстоји период слава: „Током јучерашњег дана 1.348 грађана Републике Србије било је позитвино на Ковид 19, а по закону, када та бројка на дневном нивоу пређе 1.500, онда може доћи до увођења тешких мера. Зато је важно да се сви придржавамо прописаних мера од стране Кризног штаба Републике Србије“.

Др Душан Вујновић подсетио је да се у оквиру Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ још увек може примити вакцина против сезонског грипа, јер уколико би дошло до укрштања инфекција, то би могло бити погубно за старије људе и оне који имају хроничне болести.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *