Дан ОШ „Дуле Караклајић“ – ове године у складу са ситуацијом (ВИДЕО)

Симболично обележавање дана ОШ „Дуле Караклајић“ одржано је 27. октобра, уз присуство минималног броја ученика. Деца су имала прилику да погледају приредбу, а традиционално је изабран најбољи литерарни рад на тему „Моја осма школска јесен“.

Директор ОШ „Дуле Караклајић“ Мирослав Давидовић истиче да је приредбу гледало око 50 ученика који су били распоређени у великој сали, тако да су испоштоване све епидемиолошке мере. Поред тога, представа је посебно одиграна за наставнике, а организовано је и кратко дружење за запослене који су недавно пензионисани.

Ипак, Давидовић истиче да тренутна ситуација представља велики напор за наставнике који се труде да осмисле наставу у школи, као и онлајн предавање, тако да што мање трпи квалитет образовања наше деце. „Трудимо се да у овој ситуацији деци пружимо максимум, колико год је то могуће. Осмислили смо и нову изборну наставну активност и међу првима у Србији увели планинарство као изборни предмет. Час се одржава једном недељно, а деци покушавамо да усадимо активност која је, у свим својим сегментима, корисна и пожељна и која у једној животној фази може постати опредељење и стил живота“, каже Давидовић.

Више о новом изборном предмету и о активностима школе погледајте у видео прилогу у наставку.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *