Бачанац: Коначно смо дошли до решења за збрињавање напуштених паса (ВИДЕО)

ГО Лазаревац у сарадњи са цивилним сектором и ЈКП „Ветерина Београд“ започиње акцију решавања проблема напуштених паса, а први резултати требало би да буду видљиви у наредних шест месеци.

Екипе комуналне инспекције обилазиће домаћинства на територији лазаревачке општине и понудити бесплантну стерилизацију, чиповање и вакцинацију паса који ће прећи у власништво физичког лица. Члан Већа општине Лазаревац Ненад Бачанац каже да број паса који може проћи кроз ову процедуру није органичен, захваљујући разумевању директора ЈКП „Ветерина Београд“ Будимира Грубића.

Власнике чипованих паса које екипа зоохигијене затекне на улици очекује казна у износу од 15.000 динара. „Како наша комунална инспекција буде обилазила град, тако ће бити формирана и база о кућним љубимцима. Рецимо, имаћемо тачну информацију колико у једној улици има паса, који пси нису стрилисани и зашто. Ту је закон врло јасан. Ми не морамо да стерилишемо своје псе само ако имамо услове за њихово гајење, у супротном стерлизација је обавезна“, истиче Бачанац.

Сви који желе бесплатно да чипују своје љубимце или пријаве агресивно понашање паса то могу учинити путем телефона 011/8123-278. Више о томе можете сазнати у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *