Светски дан прве помоћи – Незгоде не знају за Корону

Манифестација поводом Светског дана прве помоћи у организацији Црвеног крста Лазаревац ове године требала је да буде одржана 12. септембра, али због тренутне ситуације са коронависурсом, она неће бити организована.

Прва помоћ је симбол рада организације Црвеног крста, јер представља склоп хуманих идеја и потребе да се помогне ономе коме је то најпотребније. Црвени крст Лазаревац кроз предавања, трибине, обуке и манифестације годишње ступи у контакт са преко 500 грађана које информише о значају познавања прве помоћи.

„С обзиром да смо ове године спречени да традиционално у центру Лазаревца одржимо манифестацију посвећену овом догађају, направили смо формулар у виду анкете и молимо све грађане да посете линк и науче нешто ново. Анкета је у потпуности анонимна“, поручују из лазаревачког Црвеног крста.

Овогодишњи слоган Светског дана прве помоћи гласи: „Незгоде не знају за Корону. Прва помоћ је увек потребна!“. Сви заинтересовани анкету могу попунити на следећем линку: https://bit.ly/3m5C5OV, а ко жели да заврши обуку прве помоћи може се обратити организацији Црвеног крста Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *