Дан пешачења без масовног окупљања

Планинарско друштво „Вис“ уз подршку ГО Лазаревац и ове године 12. септембра организује акцију „Дан пешачења“ под слоганом „Шетајмо за здравље – Јесени у сусрет“.

Члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић позвао је све суграђане да се прикључе шетњи и подсетио да ће она бити одржана без масовног окупљања и у сопственој режији. Наиме, полазак је испред општине Лазаревац од 9 до 10 часова, где ће се сви љубитељи природе одмах јавити првом редару-усмеривачу, одакле ће кренути у шетњу без икаквог задржавања и груписања. Планинари ће обележити стазу „Полетарац“ у дужини од седам километара, а редари ће на свакој раскрсници усмеравати грађане.

ПД „Вис“ прошле године, на овај дан, организовало је најмасовнију шетњу на којој је учествовало преко 650 Лазаревчана, док ће ове године Дан пешачења само бити обележен, објашњава председница ПД „Вис“ Верица Васиљевић.

Без обзира на епидемију, неопходно је промовисати здраве стилове живота и време проводити ван затвореног простора, рекао је Благоје Алексић из ПД „Вис“. „Желимо да научимо један број наших грађана да постоји ова стаза, куда се она простире и да им тако дамо идеју да самостално у своје слободно време могу да прошетају“, каже Алексић.

Из ПД „Вис“ поручују да је за ову акцију потребно понети воду, минимум хране и адекватну одећу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *