Овогодишњи Међународни фестивал хумора за децу без маскенбала

Програм 32. Међународног фестивала хумора за децу је осмишљен и прилагођен ситуацији у којој се налазимо и свим обавезујућим мерама.

Уз наду да ће се догодине све одвијати нормално, овогодишњи фестивал неће организовати Ревију дечјих драмских група, у салама неће бити позоришних програма, нема услова за сусрете писаца и деце у школама, као ни за стручни семинар у библиотеци, радионице, плесне и музичке програме.

Уместо шарене поворке Карађорђевом улицом расписан је конкурс за online маскенбал, где је пристигло мноштво фотографија. Одржаће се и семинар о естетском и педагошком у књижевном делу за децу Добрице Ерића.

Деца и ствараоци за децу су били вредни и на конкурсе послали велики број радова, тако да ће  у среду, 16. септембра бити додељене награде за Златно и Сребрно Гашино перо, представљене фестивалске новообјављене књиге и одржан мали концерт Миње Суботе. Свечано ће бити уручене награде и отворена изложба дечјих награђених радова, а на паноима испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“ биће постављена изложба „ Куварице, скини се са фејса!“, аутора Горана Новакова.

У четвртак, 17. септембра биће подељене награде за децу уз нове песме Бранимира Росића и летећу гитару, а Тоде Николетић ће представити своју нову књигу „Словарица школарица“, коју библиотека поклања сваком прваку у нашој општини.

Детаљан програм можете погледати на фејсбук страници Међународног фестивала хумора за децу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *