РЕАКЦjЈА НА ОПТУЖБЕ УПУЋЕНЕ ПРЕМА ПОЛjЦjЈСКjМ СЛУЖБЕНjЦjМА ПС ЛАЗАРЕВАЦ

Sindikat policije

Синдикат српске полициjе – Синдикалне групе Лазаревац, огласио се саопштењем за jавност, поводом, како кажу  „интензивираних медиjских напада на полициjске службенике ПС Лазаревац упућених од стране удружења грађана “Свети Сава” из Лазаревца“.

„Синдикат српске полициjе – Синдикална група Лазаревац, наjоштриjе осуђуjе медиjске нападе на колеге у Полиjскоj станици Лазаревац, коjи у континуитету траjу већ неколико месеци а интезивирани су последњих дана“, каже се у саопштењу у коме се даље наводи:

„Када наведено удружење грађана под плаштом борбе против наркоманиjе а потпуно мимо закона, jавно обjављуjе неке своjе листе нарко-дилера са личним подацима и фотографиjама тих лица и узгред покушава да кадрира у полициjи, то jе ударна вест у угледном дневном листу, и телевизиjи са националном фреквенциjом а онда ту вест и сви остали медиjи пренесу. jстине ради, лица са спискова удружења заиста jесу из криминогене средине, имаjу везе са наркотицима, али нису непознати полициjи. Сви су они више пута процесуирани и против њих jе поднето десетине кривичних приjава jавном тужилаштву! Право питање jесте зашто су та лица и даље на слободи, али то питање ниjе за полициjу већ правосуђе. Но, удружење из неког разлога такво питање не поставља на правом месту већ искључивог кривца види у локалноj полициjи и њеним руководиоцима.

Али када, та иста полициjа у Лазаревцу, за само пар дана пронађе преко 200 стабљика марихуане, када њени инспектори и полицаjци проведу и по неколико недеља у заседи у шуми, и дању и ноћу под наjездом комараца, крпеља, змиjа… то ниjе вест коjа заслужуjе пажњу наведених медиjа. Ти медиjи опет пренесу саопштење удружења да jе ухапшен дилер са њиховог списка!

Јавност треба да зна да су полициjски службеници ПС Лазаревац у предходном периоду предузели низ оперативних активности на сузбиjању наркоманиjе коjе су резултирале запленом већих количина наркотика са неколико плантажа. Само у последњих месец дана процесуирано jе тринаест лица из Лазаревца и околине и против њих су поднесене одговараjуће кривичне приjаве. У неколико акциjа заплењено jе око пет грама опоjне дроге хероин, а на неколико плантажа у атарима села Барошевац, Барзиловица и у самом Лазаревцу пронађено jе око две стотине (200) стабљика биљке Cannabis sativa, са коjих се након сушења може добити близу 15 килограма опоjне дроге марихуане.

Шира jавност и грађани Лазаревца треба да знаjу да су нетачне оптужбе да полициjа системски сарађуjе са нарко-дилерима и да прогони чланове удружења “Свети Сава”. Напротив, нама jе драгоцена свака врста помоћи коjу можемо добити од грађана, па и од чланова удружења наравно. Сваку добиjену информациjу о трговини наркотицима са дужном пажњом ћемо проверити…“ наводи се у саопштењу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *