Пси који путују Србијом долазе у Лазаревац

Пас Аја, швајцарски бели овчар, већ неко време живи у Лазаревцу. Оно што причу чини нарочито занимљивом јесте да њен дом није у Лазаревцу нити у неком мeсту у околини. Њен дом је у Зајечару.

Аја је лутала данима лазаревачким улицама, тражећи бар једно познато место, али пут до свог дома није могла пронаћи. Након што су је збринули „лазаревачки волонтери, љубитељи животиња“, како кажу, захваљујући чипу пронашли су њеног власника. Meђутим, како се он не јавља на телефон, она је тренутно збринута код њих на пансиону. Наиме, одговор на питање како се пас из Зајечара нашао на улицама Лазарвца, иако се наслућује, нико не може дефинитивно тврдити.

Ово није једини случај. Недавно је по свог љубимца у Лазаревац дошла госпођа из Сремских Карловаца. Ни њој није јасно како се њен пас нашао толико колиметара од куће, али захваљујући добрим људима који су пса збринули, он се после дужег времена срећно нашао у загрљају своје газдарице.

На наше питање које смо недавно поставили Зоохигијени: „Да ли је тачно да се пси из Лазаревца одвозе у друге општине, а овде доводе пси из других општина?” добили смо одговор:

„ЈКП „Ветерина Београд“ никада не враћа псе на друге локације, већ искључиво на локације одакле су напуштене псе узели и враћају их на та места.“

Остаје питање да ли постоје неке друге службе коле делују на нашој територији, како пси који нестају у центру града никада не бивају пронађени као да су у земљу пропали и да ли заиста сами одлуче да пређу стотине километара?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *