ПОДРЖИМО ОСНИВАЊЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЗА МЛАДЕ УМЕТНИКЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

текст преузет са сајта https://www.donacije.rs/

-Преко две године наша организација ради са младим уметницима из Лазаревца и ствара безбедно и инспиративно окружење које ће им омогућити да изграде себе и сопствени уметнички израз, али и које ће их подстицати на критичко посматрање уметности. До сада смо организовали преко педесет радионица и мастер клас радионица за гитару, бас, контрабас, бубањ, продукцију звука, диџејинг, као и пробе, наступе и путовања уз помоћ професионалних музичара, како џез тако и рок и блуз музике.  

Циљ нам је да омогућимо младим уметницима да се развијају, науче да свирају инструменте који их интересују и да уче од професионалних музичара који неретко долазе на радионице и учествују у активностима Удружења. Наша идеја се показала као изузетно ефикасна у едукацији младих уметника, јер смо за само две године окупили преко тридесеторо младих који нису имала никаква пређашња искуства са формалним институцијама попут музичке школе, библиотеке, галерије, позоришта, или су пак и прошли кроз њихове системе, али се ипак раде воље придружују и укључују у наш рад, при чему им је омогућено да самостално креирају културни живот. Прилика у којој млади једни друге позивају да се придружују како би радили и стварали је јединствена ситуација која је до сад једино била могућа у оквиру нашег Удружења.

Тренутно јуниорска секција првог састава удружења броји десетак чланова, и исто толико у другој постави, као и двадесетак полазника курсева.  План је да у наредној сезони омогућимо да преко 100 деце из Лазаревца добије прилику да развија своје таленте кроз часове глуме, гитаре, бубњева, хора, музичких секција за основце и средњошколце, ликовних курсева и новинарске секције.

Позивамо вас који сте свесни вредности коју уметност има током одрастања, који видите предности када млади подстичу једни друге на креативност и све оне који шватају колико уметност утиче на слободу изражавања и развијање критичког мишљења код младих да пружите подршку и омогућите нам да оснујемо Заједницу за младе уметнике у Лазаревцу.  

Потребно је сакупити 500.000 РСД како бисмо обезбедили сву неопходну опрему за обуку, за наступе и за снимање младих уметника.  

Буџет:

→ Различити музички инструменти: 250.000 РСД

→  Дигитална миксета, микрофони, сталци за микрофоне, каблови и студијске слушалице: 150.000 РСД

→  Сликарски штафелаји, грнчарски точак, палете боје и пратећи прибор: 100.000 РСД

Кампању за оснивање Заједнице за младе уметнике можете подржати донацијом путем платформе Донације.рс или уплатом на рачун Удружења музичких уметника “Syncope”. 

донацију можете извршити на следећем линку: https://www.donacije.rs/projekat/mladi-umetnici-lazarevac/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *