Брачни пар Ранковић на победничком постољу

Истакнути атлетичари нашег града Марко Ранковић, и његова супруга Ирена Ранковић, успели су да се попну на победничко постоље које је било намењено најбољим атлетичарима на 70.уличној трци града Београда.

Сениорска трка се одржала у недељу увече на Теразијама, а стаза је била укупно 5 км. Трчало се пет кругова место, а у мушкој конкуренцији победу је однео Урош Гутић из Бања Луке, други је био Милош Крстић из Лепосавића, а трећи Марко Ранковић, Лазаревчанин који наступа за атлетски клуб Пирот.

У женској конкуренцији победу је остварила Слађана Стаменковић из Црвене звезде, док је друго место припало Лазаревчанки Ирени Ранковић која настуба за Београдски тркачки клуб. Треће место је заузела Јагода Столић из атлетског клуба Чачак.

Поменућемо и да је Марко прошлог викенда победио на полумаратону у Свилањцу, а претпрошлег викенда је такође победио на полумаратону у Зрењанину.

Ранковић је наш најпознатији атлетичар који је у својој каријери освојио: друго место на Београдском маратону, друго место на маратону у Љубљани, треће место на маратону у Подгорици, треће место на полумаратону у Загребу, треће место на Београдском полумаратону, и пуно медаља на државним првенствима у маратону, полумаратону, на 10 км, и у кросу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *