Пољопривредницима уручени субвенционисани трактори (Bидео Пруга ТВ)

Тринаест пољопривредника са територије општине Лазаревац добило је нове тракторе, захваљујући субвенцијама Секретаријата за пољопривреду града Београда. Трактори су субвенционисани са по милион динара бесповратних средстава.

Кључеве трактора пољопривредницима је уручио председник ГО Лазаревац Бојан Стевић, а овом догађају присуствовао је и градски секретар за пољопривреду Сава Павичић.

Велику помоћ у аплицирању на Јавни позив пољопривредницима је пружила Канцеларија за пољопривреду ГО Лазаревац.

Председник Стевић је овом приликом подсетио да су општина Лазаревац из сопственог буџета, Град Београд и Министарство пољопривреде, ове године дали разне подстицаје за преко 150 пољопривредних газдинстава са територије општине Лазаревац.

„То је показатељ да је општина Лазаревац и ове, као и претходних година, наставила тренд улагања у област пољопривреде“, рекао је он и додао да ће се у 2023. години из буџета определити максималан износ за пољопривреду.

Градски секретар за пољопривреду Саво Павичић рекао је да у прилог томе да се сваке године све више улаже у пољопривреду говори и податак да је за  субвенције у пољопривреди пре осам година било издвојено 20 милиона, док је ове године тај износ 240 милиона динара.

 Павичић се захвалио на изузетној сарадњи са општином Лазаревац, истичући значај и квалитетан рад Канцеларије за пољопривреду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *