Подељени пакетићи деци у Центру за азил у Боговађи

Пројекат се реализује под покровитељством УНИЦЕФ-а, спроводи га Центар за образовне политике у сарадњи са Министарством просвете, а  сарадник на овом пројекту је ПУ “Лептирић” Лајковац.

“Велико нам задовољство што после само месец и по дана од почетка пројекта, ми имамо један овакав диван догађај, а и друге школе исто тако лепе ствари раде. Ми смо били сигурни, кад смо кренули са програмом да радимо добру ствар, али драго нам је што су и друге образовне установе, које су ушле у пројекат, ушле са истим ентузијазмом и надам се да ћемо тако наставити и у следећој години”, истакла је за Праве новине Ивана Ценерић, испред Центра за образовне политике.

Поклоне малишанима, који бораве у Центру за азил, уручиле су васпитачице ПУ “Лептирић”, али и чланови лајковачког мото клуба “ТНТ”, који су специјално за ову прилику били обучени у костиме Деда Мраза, измамивши притом бројне осмехе и аплаузе деце из блискоисточких земаља. Тим ПУ “Лептирић”, прошао је обуку за рад са децом мигрантима, а све у циљу јачања капацитета саме установе да у потпуности реализује овај пројекат.

“Ово је једна од почетних акција у оквиру пројекта “Сад знам да нисам сам”, где смо хтели да Новогодишње празнике улепшамо деци, која овде бораве. Ова деца нису својом вољом овде и имају право на образовање, игру, срећу, радост, као уосталом и сва друга деца. Саму акцију поделе поклона смо спровели у сарадњи са мото клубом из Лајковца, чији су чланови, костимирани у Деда Мразеве, најпре посетили децу у вртићу у Лајковцу, а потом и овде у Боговађи и заиста су били права атракција свим малишанима. Ми смо у установи спровели хуманитарну акцију, у коју смо укључили родитеље са територије целе општине Лајковац и прикупили смо велике количине зимске одеће и обуће, а ту је наравно и оно што деца највише воле: играчке, слаткиши, као и дидактички материјал”, рекла је овом приликом директорка ПУ “Лептирић”, Мила Митровић.

Мила додаје и да је ова акција само први корак, а да ће у наредном периоду од добијених средстава по пројекту у износу од 177.000 динара, цела просторија намењена деци предшколског узраста у Центру за азил у Боговађи бити опремљена играчкама, дидактичким средствима, али и разним справама и реквизитима, а све у циљу остваривања права и улепшавања детињства малишана који бораве у Центру за азил.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *