Подела пчеларске опреме у Лајковцу

Кошнице, врцаљке за мед и другу основну пчеларску опрему, пчеларима регистрованим на територији општине Лајковац, уручио је први човек лајковачке општине Андрија Живковић.

“Општина Лајковац се труди да на све могуће начине помогне све пољопривредне произвођаче, који живе на територији наше општине. Добру праксу субвенционисања пчелара из прошлости данас смо наставили, а исти износ за ову намену смо обезбедили и за 2017. годину. Чак ћемо покушати, уколико буде могућности, да на крају наредне године тај износ и повећамо. Битан параметар јесте да се, услед свих субвенција које општина Лајковац даје за развој пчеларства, број пчелара на територији наше општине повећава и то је веома битно. Посебно ми је драго што се све већи број младих бави пчеларством и у овом тренутку их на територији наше општине има око 60”, рекао је том приликом председник општине Лајковац.

Живковић је додао да је општина Лајковац једина општина у колубарском округу која субвенционише набавку опреме за пчеларе и изразио наду да ће се број лајковачких пчелара и наредних година повећавати.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *