Почела реконструкција улице Јанка Стајчића

Реконструкција улице Јанка Стајчића у дужини од 1.700 метара у насељу Шопић отпочела је данас, а радове су посетили представници општине Лазаревац.

Осим комплетне санације саобраћајнице биће замењена и топлификациона мрежа. Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић рекао је да је новац обезбеђен захваљујући доброј сарадњи са градом Београдом, што је показатељ одговорне власти према грађанима. Овом приликом биће решен и проблем који има око 50 домаћинстава, а који се односи на изливање канализације приликом већих падавина и уливања у домове.

Директор ЈП „Топлификација“ у Лазаревцу Вукашин Јањевић рекао је да је у овој улици лоше стање са топлификационом мрежом, због њене застарелости, али и још неколико проблема који имају везе са снабдевањем топлотном енергијом. Из овог разлога, приликом реконструкције улице, биће додато још 2,5 км топлификационе мреже, а радови су већ започети.

Јањевић je истакао да је вредност ових радова око 40 милиона динара, опрему и материјал набавила је општина Лазаревац, док саме радове финансира и изводи ЈП „Топлификација“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *