Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ добио савремени дигитални рендген апарат

Одељење за радиологију Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у Лазаревцу добило је нови савремени дигитални рендген апарат који ће знатно олакшати дијагностику, како у овој установи, тако и за пацијенте Спeцијалне болнице за ендемску нефропатију.

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић истакао је да ће грађани општине Лазаревац имати прилику да се снимају на најсавременијем апарату какав имају само светске болнице широм света. „Држава Србија је максимално стала иза Дома здравља ‘Др Ђорђе Ковачевић’. Потсетићу вас да смо пре непуних годину и по дана завршили реконструкцију зграде дома здравља, односно замењена је целокупна столарија и изграђено је вабнолничко породилиште у Лазаревцу“, рекао је Стевић, нагласивши да куповина оваквог апарата покзује одговорност коју према грађанима има локална самоуправа, град Београд и Влада Републике Србије на челу са председником Александром Вучићем. Он је додао да ће Лазаревац у наредном периоду добити дежурног хирурга који ће санирати мање повреде наших суграђана, уз пријем и специјализацију офтамолога и дерматолога.

Дигитални рендген апарат представља велики значај за целу општину, јер ће пацијенти имати квалитетнију здравствену услугу, чиме ће се смањити број послатих особа за Београд, истакао је др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“.

Своје задовољство изразио је и специјалиста радиологије др Миљан Петровић, јер од 1984. године није купљен ни један нов апарат. Он је рекао да ће рад бити лакши и прецизнији, као и комуникација, јер ће дигиталне слике бити могуће послати директно у клиничко-болничке центре.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *