Писац Тоде Николетић и музичар Бранимир Росић у лазаревачким школама

Општина Лазаревац и Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца прикључили су се обележавању Дечије недеље која се ове године обележава под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“.

Тим поводом, дечији писац Тоде Николетић и музичар Бранимир Росић посетили су малишане подручног одељења ОШ „Вук Караџић“ у Лесковцу са којима су заједно рецитовали поезију и певали песме.

План је да у целој недељи буде организован низ едукативних активности уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите, рекла је директорка ОШ „Вук Караџић“ из Степојевца Верица Анђелић, док је директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић истакла да су Николетићеву књигу приликом уписа у школу добили сви прваци са територије општине Лазаревац.

Децу је у Лесковцу овом приликом посетио и члан Већа ГО Лазаревац Раде Мирковић који се захвалио лазаревачкој библиотеци на сарадњи и додао да ће, поред песника, у Малим Црљенима бити организована еколошка радионица, а затим и представа ПУЛС театра који ће гостовати у Брајковцу.

Након Лесковца, Николетић и Росић биће гости у ОШ „Кнез Лазар“,  ОШ „Диша Ђурђевић“, ОШ „Слободан Пенезић Крцун“, ОШ „Дуле Караклајић“ и ОШ „Војислав Вока Савић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *