ОТВОРЕНА ЗАБАВНА ШКОЛА ФУДБАЛА У ЛАЈКОВЦУ

На стадиону ФК „Железничар“ У Лаjковцу 28. августа отворена jе петодневна „Отворена забавна школа фудбала“ (Open Fun Football School) за стотинак дечака и девоjчица из Уба и Лаjковца. Свечаном отварању присуствовао и представник амбасаде Сjедињених Америчких Држава у Београду. Ове године, у школи jе учествовало по деведесет шесторо деце из Лаjковца и Уба,  а општине Уб и Лаjковац су суорганизатори и покровитељи проjекта.

Љиљана Лучић, учитељица у основноj школи Миле Дубљевић у Лаjковцу, коjа jе у проjекат укључена већ шест година као тренер, истиче значаj оваквог проjекта, за подстицање развиjања спортског духа, мотивациjе и толеранциjе код деце школског узраста.

Председник општине Уб Живорад Боjичић нагласио jе да деца коjа су на терену представљаjу наjвеће благо и потенциjал ових места, а да jе школа фудбала веома значаjна jер у деци буди љубав према спорту. „Веома jе важно да се закон о спречавању насиља у спорту адекватно примењуjе и зато су људи из полициjске станице обе општине укључене у проjекат већ две године“, рекао jе Боjичић.

„Отворена забавна школа фудбала“ настала jе на инициjативу Данске и Норвешке у циљу промоциjе мира, демократиjе, и толеранциjе међу земљама на Балкану. Отварању овогодишње школе у Лаjковцу присуствовао jе и Раjан Pоленс саветник за медиjе и културу Амбасаде Сjедињених Америчких Држава, изражаваjући тако подршку овом проjекту коjи се реализуjе широм наше и у суседним земљама.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *