ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПОШТЕ ПОЛОВjНОМ СЕПТЕМБРА

Половином септембра требало би да буде отворена „нова стара“ зграда Поште у главноj лазаревачкоj улици. На дотраjалоj згради коjа jе затворена већ неколико година, урађена jо комплетна реконструкциjа, тако да ће Лазаревчани, све услуге моћи да користе у сваремно опремљеном, климатизованом обjекту.

posta

„Радови на Пошти наjављени су почетком марта, а у септембру Лазаревац ће добити jедан заиста репрезентативан обjекат Поште у Крађорђевоj улици. Осим ове главне Поште биће jош седамнаест издвоjених обjеката на териториjи општине Лазаревац, а Лазаревчани ће моћи да користе и услуге брзе поште. Што jе такође важно, возила поште неће улазити у главну улицу, већ jе у сарадњи са лазаревачком Дирекциjом урађен пристуни прилаз са друге стране“, каже заменик председника општине Лазревац Боjан Стевић.

Пошта у Карађорђевоj 30 имаће шест шалтера и jедан шалтер за приjем брзе поште. Обекат jе у потпуности прилагођен особама са инвалидитетом, те  у те сврхе биће прва пошта у Србиjи коjа ће имати лифт.

jначе, зграда поште у главноj лазаревачкоj улици саграђена jе 1954. године, током рада у њу jе улагано минимално, тако да jе 2006. године налогом Сектора за санитарни надзор Министарства здравља наложено да се уради петнаест мера инвестиционог карактера да би пошта могла да настави са радом. Процена тадашњег пословодтва била jе да jе повољниjе да се уради потпуна реконструкциjа обjекта уместо парциjалног решења. Пошта у Лазаревцу нашла се у плану инвестициjа 2008. али то тада ниjе реализовано, те се 2012. поново нашла на списку и ушла у редован план инвестициjа Поште Србиjе. Вредност уложених радова jе око 40 милиона динара.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *