Освештани нови крстови Храма Светог Великомученика Димитирја у Лазаревцу

Десет месеци након демонтаже крстова ради замене, његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован уз саслуживање Преосвећеног Епископа Доситеја и Епископа Георгија, освештао је нове крстове за храм Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Тачније, 28. јула 2022. године изведени су радови на демонтажи постојећих крстова на храму Светог великомученика Димитрија, који су страдали у олујном невремену 31. јула 2021. године. Тада је саопштено да је рок за извођење радова деведесет дана од тренутка демонтаже. Ипак, радови су се одужили, па се тако 24. новембра прошле године извођач обратио дописом којим je молиo додатно време од тридесет радних дана за извођење радова. 

“Како бисмо се на лицу места уверили у све наведено у допису, председник Градске општине Лазаревац господин Бојан Стевић и моја маленкост посетили смо радионицу Феро-монт из Аранђеловца и присуствовали току извођења радова. Укупна вредност радова на изради нових крстова износи 3.323.448,00 динара од чега је Градска општина Лазаревац обезбедила 2.500.000,00 динара“, наводи се у тадашњем саопштењу Марка Митић протојереја-ставрофора.

Свештању нових крстова присуствовао је председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима.

Нови крстови су до последњег детаља израђени по узору на претходне, од нерђајућег челика, позлаћени двадесетчетворокаратним златом.

Беседу Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована погледајте у наставку:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *