Потврђена казна, Колубара и званично испала у Прву лигу

Фудбалски савез Србије је потврдио – Колубара из Лазаревца је избачена из Суперлиге због намештања утакмица. Она је у завршници сезоне санкционисана одузимањем девет бодова, чиме је остала без шансе да остане у највишем рангу. Одлука је коначна и Лазаревчани пред домаћим органима више немају право жалбе.

Та одлука потврђена је у понедељак и објављена на сајту Суперлиге:

“На данас одржаној седници Комисије за жалбе Фудбалског савеза Србије која је разматрала жалбу ФК Колубара уложену на одлуку Дисциплинске комисије ФСС, којом је клуб из Лазаревца кажњен одузимањем девет бодова, једногласно је одлучено да се потврди одлука првостепеног органа. Тиме је ова одлука постала правоснажна и фудбалском клубу Колубара званично је одузето девет бодова”, наведено је.

Подсетимо на седници Дисциплинске комисије ФСС одржаној 23. маја, одлучивало се о пријавама од стране надлежних органа УЕФА против ФК Колубара Лазаревац. Поводом  утакмица ФК Младост ГАТ – ФК Колубара, ФК Колубара – ФК Спартак кажњена се ФК Колубара Лазаревац одузимањем 9 бодова. Бодови су одузети само Колубари, док су Спартак и Младост ГАТ прошли само са финансијским казнама од по 3.000.000 динара.

Овим поводом недавно огласио се председник ФК Колубара Драгиша Урошевић који је између осталог рекао: 


“Ако је Колубара била клуб који смета појединцима у ФСС и ФСВ и два клуба из источног региона, постојали су и други начини да се то спроведе у дело, не који је изабран и чиме је укаљан образ и част читавог клуба и наше заједнице. Сигуран сам да ћу после овога да преживљавам огромне притиске, па чак, као и до сада, претње, али овим путем поручујем да нећу да одустанем од поступка пред судом у Лозани. Уколико се и у Швајцарској докаже кривица, спреман сам да сносим последице, у супротном – тражићу да се Колубари јавно врате углед и част, уз оставке свих који су учествовали у овом срамном поступку: врха ФСС, ФСВ и руководства два клуба из источног региона”.

ВИДЕО: Конференција за медије председника ФК Колубара Драгише Урошевића

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *