Одржана манифестација „Изађи ми на теглу“

Такмичарски караван за прављење најбољег ајвара у Србији „Изађи ми на теглу“, 30. августа зауставио се и у Лазаревцу. Овај караван обилази више од 20 градова широм Србије и у сваком од њих организује једнодневно такмичење у прављењу ајвара.

Првопласирана екипа из сваког града такмичиће се на финалном кулинарском окршају  на коме ће бити изабран најбољи ајвар у Србији. Манифестацију су и ове године подржале ГО Лазаревац и Туристичка организација Лазаревац.

– Ајвар и паприка су наш национални бренд. Лазаревац свесрдно подржава ову манифестацију, а надам се да ће и људи који у њој учествују, као и они који радо долазе као посетиоци у наредним годинама да је подрже у све већем броју, рекао је заменик председника општине, Милоје Живановић.

Директор ТО ГО Лазаревац, Мирко Ковачевић, каже да је манифестација сјајна и да је пријављен рекордан број такмичара. Поред такмичења у припремању ајвара, био је уметнички и музички део програма.

Овогодишњи шамиони наше општине у припреми ајвара били су млади извиђачи одреда Колубара, а „краљем ајвара Лазаревца“ проглашен је старешина овог одреда Марко Перишић. Он је рекао да ће им главна награда, шпорет „Смедеревац“, добро доћи за спремање пасуља за извиђаче.

Другопласиране су биле чланице Актива жена Лазаревца, а бронзану медаљу освојила је екипа „Две јетрве“.

Финални сусрет и избор најбољег ајвара у Србији одржаће се у октобру у Београду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *