Двогодишњица Боксерског клуба „Грејтест“

Скупштина Боксерског клуба „Грејтест“ и коктел поводом двогодишњице постојања клуба одржани су у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Потпредседник клуба, Градимир Марковић, навео је да му је драго што су од почетка рада клуба до сада остали у скоро истом саставу и да је све више деце која се прикључују тиму: „Све је боља ситуација у сениорском кадру, дошли смо дотле да имамо већ пет, шест боксера који могу да се такмиче у сениорској конкуренцији. Жеља је да добијемо олимпијског шампиона и надамо се да ћемо у томе и успети“.

За време двогодишњег рада клуба, постигнути су бројни успеси. Тренер Немања Столић постао је најмлађи лиценцирани тренер из Србије са светском AIBA лиценцом. Боксери су бесплатно ишли на петодневни турнир на Кипар, где је Александар Ћурчић освојио злато у супертешкој категорији. Никола Ристић учествовао је на шездесетој „Златној рукавици“, одржаној у „Арени“, као и на Међународном турниру у Сарајеву. Клуб је на различите начине мотивисао своје чланове, најбољима делио поклоне, учествовао у хуманитарним акцијама, организовао мечеве…

Тренер Немања Столић рекао је да ситуација у спорту није баш најбоља, али да је и поред тога поносан на успехе који су успели да остваре: „Све је ређе чути да неки клуб својим такмичарима организује бесплатне одласке на припреме и даје бесплатну опрему. Желимо да нашим члановима обезбедимо да се несметано баве спортом и да финансијско стање не буде препрека, већ да подржимо њихов труд иза кога ће једног дана да се нађе и нека медаља“.

Боксерски клуб „Грејтест“ доделио је захвалнице пријатељима и свима онима који су помогли у досадашњем двогодишњем раду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *