Одржана комеморација поводом смрти Јована Лазаревића

Комеморација поводом смрти Јована Лазаревића, почасног председника Фудбалског клуба „Колубара“, који је волео фудбал и велики део свог живота посветио управо овом клубу, одржана је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

На комеморацији је говорио председник општине Лазаревац Бојан Стевић који је породици преминулог изразио најискреније саучешће, а потом истакао да је Лазаревић био велики човек који је задужио фудбал на територији лазаревачке општине. Како је Стевић нагласио, остаје жал што није дочекао да присуствује на првој утакмици ФК „Колубара“ у Суперлиги Србије.

Лазаревић је био члан Централног комитета Савеза комуниста Србије и због кршења кодекса аматеризма, јер је играчима „Колубаре“ давао бонове друштвене исхране, био је приморан да одлучи да се повуче из ФК „Колубара“ или из чланства Централног комитета. Како његови пријатељи кажу, ни једног тренутка се није двоумио, изабрао је „Колубару“.

Саучешће породици такође су изразили Немања Ивановић, председник ФК „Колубара“ и Зоран Марковић, бивши председник ФК „Колубара“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *