Лазаревачки гимназијалци – успешни на такмичењу, вредни и хумани (ВИДЕО)

Ученици Гимназије у Лазаревцу остварили су запажене резултате на неколико такмичења.

На окружном такмичењу из страних језика, одржаном у Гимназији „Руђер Бошковић“, даље су прошла два ученика и себи обезбедила учешће на републичком такмичењу. Друго место из енглеског језика освојила је Наталија Степановић, ученица четвртог разреда друштвено-језичког смера, док је треће место из француског језика освојио Богдан Бајевић, ученик четвртог разреда природно-математичког смера. За ово такмичење њих су припремали Нада Ћираковић, професорка енглеског језика и Нада Карановић Сајић, професорка француског језика.

Сјајне резултате остварили су ученици и на окружном такмичењу из српског језика. Прву награду освојила је Александра Стошић, друго место заузео је Вељко Павловић, а треће Јована Симић и Нина Ђуровић, сви ученици трећег разреда. На републичко такмичење иду првопласирана Александра и другопласирани Вељко. Њих је подржала и припремала професорка Снежана Марковић.

Друго место на републичком такмичењу из књижевности освојила је Вида Мијушковић, матуранткиња природно-математичког смера, док су значајан успех постигле и одбојкашице које су на градском такмичењу освојиле друго место.

Ученички парламент Гимназије у Лазаревцу организоваће и једну хуманитарну акцију у четвртак, 27. маја у 18 часова у дворишту гимназије. Наиме, преко 2000 расходованих књига из школске библиотеке продаваће по симболичној цени, а прикупљен новац биће прослеђен онима којима је то најпотребније.

О успесима ученика и раду гимназије говориле су Јасна Марковић, директорка Гимназије у Лазаревцу и Нада Карановић Сајић, професорка француског језика. Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *