Одржан „Бебац дан за труднице“ у Лазаревцу

Припремили су три занимљива предавања: „Здрави услови за развој бебе у трудноћи и након порођаја“ које је уз презентацију одржала Јасмина Михњак, психолог и бабица, „Матичне ћелије – улагање у здравствену будућност детета“ о којем је говорила Марија Николић, медицински директор биомедицинског центра Серацелл и „Значај психофизичке припреме за порођај“ о чему је присутнима предавање одржала Милена Пјевац, бабица, физиотерапеут и едукатор психофизичке припеме трудница за порођај.

„Задовољна сам предавањем, мислим да смо испунили очекивања трудница. Посебно нам је драго што је било присутно и неколико будућих очева, који су и постављали питања, чиме су показали своју велику заинтересованост за теме“, рекла је Милена Пјевац. Она је додала да су гошће из Бебац стартап центра веома задовољне целим догађајем.

„Будуће маме и тате нарочито су били заинтересовани за тему о матичним ћелијама. И посебно нам је драго што смо били у прилици да пружимо све информације и одговоре на ту тему, јер су углавном родитељи мало збуњени и недовољно информисани кад је реч о матичним ћелијама“, рекла је она.

Предавања су била интерактивна, интересантна и пре свега едукативна и информативна, а у плану је да се организују и убудуће са различитим темама. Догађај је омогућио биомедицински центар Seracell.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *