Обновљена црква у Шопићу

Ове године обележава се 150. годишњица од постојања Храма Светог арханђела Гаврила, а мештани месне заједнице Шопић поново ће моћи да га посећују након освећења које је заказано у мају.

Председник Савета МЗ Шопић Зоран Петронијевић је рекао: „Највећи проблем МЗ Шопић био је тај што цркву нисмо имали дуге четири године, још од невремена које је погодило нашу општину. Црква је потпуно реновирана, адаптирана и сачувана од даљег пропадања захваљујући донацији Драгана Обрадовића из Београда који је уложио средства и извршио њену комплетну реконструкцију“.

Поред обнове цркве, током протекле године у Шопићу је асфалтирано неколико улица, међу којима је и улица поред пруге Београд-Бар у дужини од 850 метара.

За 2019. годину најављена је комплетна реконструкција улице Јанко Стајчић са канализационом и водоводном мрежом, тротоарима, лед расветом. Преко 35 улица у Шопићу добиће свој назив и кућни број, након што стигне сагласност из Београда. Влада Републике Србије донела је одлуку да ће за све који буду добили нове називе улица замена личних карата бити бесплатна. У плану је и завршетак канализационе мреже за насеље Црне Баре и Милетића крај.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *