Субвенције пољопривредницима у 2019. години

На одржаној седници Већа ГО Лазаревац усвојени су план и програм за пољопривреду за 2019. годину.

Усвојен је предлог Савета за пољопривреду градске општине када је одвојен новац за рад Матичне службе у овчарству о чему је члан Већа задужен за пољопривреду Ненад Бачанац рекао: „Да би пољопривредници могли да остваре матичење, односно обраду документације за остварење републичких подстицаја који су 7.000 динара по грлу, ми смо после више од две деценије успели да региструјемо Матичну службу у овчарству. Инжењер сточарства који је задужен за ту област је петком у канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац“. Одвојен је новац и за посету фармама приплодних грла, јер је за пољопривреднике важно да виде како ствари изгледају у пракси.

Ове године рекордан је буџет за пољопривреду на нивоу града Београда за шта је опредељено 200 милиона динара, док је пре непуне три године било издвојено 14 милиона.

Новина је и то да пољопривредници више неће морати да имају минимум 30 кошница да би могли да аплицирају на позив града Београда: „Ове године, то ће највероватније бити од пет до 500 кошница и сви који их буду толико имали моћи ће да искористе подстицај“, објашњава Бачанац.

Најмањи број заинтересованих пољопривредника је из области повртарства и воћарства, а из ГО Лазаревац апелују да и то треба развијати, јер услови постоје, а улагања нису велика.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *