Обележен дан Удружења ратних војних инвалида општине Лазаревац (ВИДЕО Пруга ТВ)

Полагањем венаца и парастосом који је служен код Споменика страдалим борцима са територије општине Лазаревац у ратовима 1990-1999. године, Удружење ратних војних инвалида општине Лазаревац обележило је свој дан.

Венце на споменик страдалим Лазаревчанима положили су представници Удружења РВИ, родитељи, родбина и пријатељи тринаест бораца са територије наше општине, чија су имена уписана на спомен-плочи. 

Испред ГО Лазаревац, венац на споменик страдалим Лазаревчанима положили су председник Скупштине Бојан Синђелић, његов заменик Жељко Павловић и члан Већа Никола Маринковић.

„Сваке године на овај дан одајемо пошту страдалим Лазаревчанима у последњим ратовима, заједно са члановима њихових породица и члановима удружења РВИ из Лазаревца, које даје свој несебични допринос како би помогло ратним војним инвалидима са територије наше општине, њиховим родитељима и родбини. Оно што никада не смемо да заборавимо је чињеница да су овде присутни родитељи који су за ову земљу дали оно највредније, своју децу, која су се одазвала на позив отаџбине и дала своје животе за ову земљу. Држава и општина то никада не смеју да забораве“, казао је председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић

У изјави за медије председник лазаревачког Удружења РВИ Влада Милосављевић истакао је да је основна мисија удружења рад на томе да се жртва бораца са територије општине Лазаревац, који су за слободу Србије дали оно највредније, никада не заборави.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *