Око 50 домаћинстава нерасељено

Око 50 домаћинстава преостало је у МЗ Вреоци, а њиховим пресељењем село ће бити готово угашено.

Председник Савета МЗ Вреоци Радиша Синђелић о овој ситуацији је рекао: „Копови су малтене у центру села, али то је судбина Вреоца. Споразум који је потписан о пресељењу целог села је скоро испуњен, јер је остало око 50 кућа. Надамо се да ће и то бити пописано и исплаћено бар до половине ове године“.

Највећи проблем са којим се мештани суочавају је нестајање воде, јер често пуцају цеви услед померања земљишта. У таквим ситуацијама ЕПС и РБ „Колубара“ у цистернама обезбеђују пијаћу воду.

Педијатар у Вреоцима више не постоји, а сви дечији картони су премештени у диспанзер у Лазаревцу. Одељење за одрасле ће радити до јуна.

„Ушли смо у процедуру за изградњу објеката од јавног значаја који се налазе у Вреоцима, а план је да то буде у насељу Кусадак. Ту су предвиђене парцеле за нови дом културе, амбуланту, Црквену општину Вреоци, спортску халу… То би био центар где би се Вреочани убудуће окупљали. Тренутно је у току усаглашавање које ће довести до потписивања споразума између Дирекције града Београда и ЕПС-а, а када се споразум потпише креће и градња“, каже Синђелић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *