Награђени вуковци и ђаци генерције

ГО Лазаревац и ове године, по традицији, наградила је носиоце Вукових диплома и ђаке генерација свих школа са територије општине.

Заменик председника лазаревачке општине, Милоје Живановић у свом обраћању  најбољим ученицима ове генерације упутио је честитке свима који су заслужни за њихов уиспех, али и захвалио предузећима и устновама које су помогле да се награде обзбеде, а то су ЈП „Топлификација“, ЈПКП „Лазаревац“ , ТО Лазаревац, Центар за културу Лазаревац, Прво приградско позориште и библиотека „Димитрије Туцовић“.

Част ми је и задовољство да данас стојим овде испред вас и да моу да вас поздравим испред ГО Лазаревац. Ви сте оно најбоље што наш град има и када вас погледам знам да ова општина нема разлога да брине за своју будућнот. Током свог досадашњег школоовања показали сте значајне резултате и ми желимо да вас овим скромним поклонима на неки начин наградимо. Молим вас да у наставку школовања исто тако и натавите, али вас молим и да не зборавите ко сте и одакле сте“, поручио је он.

ГО Лазаревац наградила је 55 вуковаца и 14 ђака генерације за школску 2017-18. годину. Сви ученици награђени су књигама док су ученици генерације основних школа као награду добили и таблет рачунаре, а ученици генерације средњих школа лаптоп рачунаре.

Вера Павић, добитница Вукове дипломе и ђак генерације Гимназије у Лазаревцу, каже да јој је велика част и задовољство што је за најбоље ученике приређен овакав дочек у општини. Вера је свршени гимназијалац, природно математичког смера и захваљујући изванредним резултатима на бројним такмичењима током школовања обезбедила је себи упис на биолошки факултет без полагања пријмног испита. 

Катарина Радовановић, добитник дипломе „Вук Караџић“ и ученик генерације Техничке школе „Колубара“ захвалила је ГО Лазаревац на лепим наградама.

„Испунила сам свој циљ да будем вуковац као и у основној школи, а сада сам ево и ђак генерације.  Планирам да упишем Архитектонски факултет, иако сам завршила економију. Морам да кажем да је поред труда и напорног рада, овакав чин какав нам је данас уприличила општина у виду награда, додатна мотивација за будуће успехе“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *