Пољопривредна стручна служба Младеновац на располагању лазаревачким пољопривредницима

Уговор о сарадњи потписан је данас између ГО Лазаревац и Пољопривредне саветодавне и стручне службе из Младеновца.

„У неком ранијем периоду имали смо доста примедби на рад стручне, саветодавне службе“, каже председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић. „Доласком нове директорке на чело ове службе много тога се променило, а поред осталог и потписивање овог споразума је један показатељ да нова директорка има разумевања за нашу општину на чему смо јој ми веома захвални. Потписивањем споразума стичу се бољи услови за све оне који желе да улажу у пољопеивреду“, рекао је он.

„Потписивање овог уговора односно меморандума је на обострано задовољство“, рекла је  Милица Јанковић директорка Пољопривредне саветодавне и стручне службе Младеновац. 

„И нама је циљ да пољопривредни произвођачи раде у што бољим условима, а наша служба је ту да обезбеди све оно што ми можемо и што је неопходно, а у виду је савета, предавања и радионица. Такође смо овде прецизирали неке моменте где ћемо бити на располагању  пољопривредним произвођачима, како у вашој канцеларији за пољопривреду , тако и на терену.  Договорено је и да ћемо бити на телефонској вези за све што је потребно. Тренутно је актуелна хемијска анализа земљишта, јер ако хоћемо на тржиште и ако хоћемо да будемо конкурентнији, мормо да радимо и на побољшању квалитета земљишта, на оплемењеивању и унапређењу“, истакла је  Јанковић.

Члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду Ненад Бачанац каже да је овај меморандум велика ствар за ГО Лазаревац.

„Пре две године, када смо дошли у сазив, главна замерка пољопривредних произвођча била је неприсуство стручне саветодвне службе на терену, а њихови стручњаци готово да се нису појављивали на територији ГО Лазаревац. На нашу срећу, а морам рећи и на нашу иницијативцу , постављн је нови директор. Већ од следеће недеље крећемо са узимањем узорака за бесплатну агро-хемијску анализу земљишта и то 3. јула у Великим Црљенима, 10. јула у сратој втеринарској станици и 17. јула у Дудовици“, рекао је Бачанац.

Он је рекао да је ПСС Младеновац сада опремљена најсавременијом лабораторијом на Балкану, и позвао све произвођаче да искористе ову заједничку акцију .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *