Отворена изложба „Свет акварела – Грујица Лазаревић“

Ретроспективна изложба слика „Свет акварела – Грујица Лазаревић“, ауторке Даринке Станојевић, отворена је у Модерној галерији лазаревачког Центра за културу, у оквиру манифестације „Дани Лазаревца“, уз подршку Секретаријата за културу Града Београда.

На изложби је приказан део богатог културног наслеђа уметника, период  од  70-тих година 20. века  до 2002. године из личног фонда уметникове ћерке Светлане Ђелошевић.

„Изложба је посвећена једном од најзначајнијих лазаревачких уметника, ми кажемо лазаревачких будући да је Грујица за Лазаревац везан географским пореклом, али је читав живот провео у Чачку. Ипак, у културном животу Лазаревца свакако је оставио неизбрисив траг“, каже ауторка изложбе Даринка Станојевић. Био је један од иницијатора формирања рудовачке ликовне колоније, која данас носи његово име.

Светлана Ђелошевић, ћерка Грујице Лазаревића, каже да се осећа почаствовано и верује да би и уметнику био јако драго што је изложба баш поводом „Дана Лазаревца“ јер је он, како каже волео овај град.

На изложби, која ће у Модерној галерији бити отворена до 20. августа,  може се погледати 21 уметничко дело, а у питању су уља на платну и акварели.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *