Музиком против бола

Музичка школа „Марко Тајчевић“ одржала је у Центру за културу хуманитарни концерт популарне музике под називом „Small Part Of Big Ones“. На концерту су учествовала деца основних и средњих школа, као и њихови професори, a организован je како би се прикупила новчана средства за лечење деветогодишње Маше Артико, глумице и џез балерине која болује од тешког тумора бубрега.

Лазаревачка публика имала је прилику да чује највеће хитове популарне музике – „All of you“ Џона Леџенда, „Hallelujah“ Леонарда Коена, „Happy“ Фарела Вилијамса, „Perfect“ Еда Ширана, „Hit the road Jack“ Реја Чарлса, „Feeling good“ Нине Симон, музику из филмова „Титаник“, „Кум“, „Пирати са Кариба“…

Професорка солфеђа Гордана Мумовић из Музичке школе „Марко Тајчевић“ каже да је улога овог концерта била двострука: „Циљ је најпре био васпитно-образовни, јер смо хтели да нашим ђацима скренемо пажњу на све жанрове у популарној музици. Наши ученици ће бити ствараоци тренутка и послати диван сигнал својим вршњацима, скренути пажњу на стандарде у жанровима популарне музике и позвати их да је слушају. Међутим, када смо сазнали за малу Машу Артико, одлучили смо да концерт посветимо њој и њеној борби. Тако је започела акција прикупљања новца у нашој школи, а овај концерт има хуманитарни карактер“.

Једноипосатно извођење младих уметника пратила је и Power Point презентација на којој су се смењивале фотографије ученика и професора музичке школе, као и приказ кратке историје развоја популарних музичких жанрова.

Маша је ученица трећег разреда основне школа и одличан је ђак. Учествовала је на плесним такмичењима на којима је освајала бројне награде. Када јој је дијагностикован тежак облик тумора са метастазама, почиње њена борба за живот, а новчана средства су неопходна да би наставила лечење у иностранству. Сви који желе да помогну Маши да се избори са тешком болешћу, свој допринос могу дати уплатом на број жиро рачуна 265-0000005179553-69 или новац однети лично у фризерски салон њене мајке „M&S“, који се налази у Тржном центру Медаковић 3, у улици Браће Срнић 23б.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *