Назире се решење за комунално

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић подсећа да је ово предузеће у надлежности општине обзиром да је она његов оснивач, али истиче и да ЈПКП није од јуче у проблему већ да тешкоће трају последњих неколико година.

„Проблеми које смо као власт затекли у овом предузећу, датирају доста година уназад и у последња три месеца ми покушавамо да помогнемо и пробамо да нађемо решење за излазак из кризе“, каже Синђелић.

„Одржан је састанак у општини са представницима синдиката ЈПКП, са директором и представницима радника који нису чланови ни једног синдиката и договорили смо се да се приступи предлогу промене систематизације. Мислим да би она решила много проблема у комуналном предузећу, а пре свега мислим на оне раднике који раде у чистоћи и зеленилу, јер они подносе највећи терет и морају бити награђени. Мора се одвојити рад од нерада. Oни који носе највећи терет треба да имају највећа примања, а мислим да до сада није био такав случај“, рекао је Синђелић.

Он истиче да цена воде коју грађани општине Лазаревац плаћају није баш тако ниска како се прича.  „Тачно је да можда, када је у питању пословање комуналног предузећа, цена воде није баш најрентабилнија, али не можемо дозволити да грађани општине Лазаревац плаћају већу цену воде у односу на друге општине. То је веома осетљиво питање и ми ћемо покушати да направимо неки компромис како би сви били задовољни“, каже он.

„Општина је некако увек дежурни кривац. Све могу да кажу, али не и да не радимо ништа по том питању. Гледамо да све послове дамо комуналном предузећу,    а на њима је да тај посао ураде и на тај начин зараде новац којим ће исплатити и личне дохотке, а самим тим и улагати у своје предузеће.

Желео бих само да нагласим да смо ми у овој години одвојили 315 милиона динара за комунално предузеће и ја се искрено надам да ће они та средства реализовати до краја године“.

ЈПКП Лазаревац улази у посао који је дуго био у застоју, а реч је о радовима на водоводној мрежи кроз општину Барајево.

„ Желео бих да се захвалким председнику општине Барајево на великом разумевању. Он и ја смо са сарадницима одржали неколико састанака и као резултат тих наших преговорa потписан је споразум, тако да ће радови врло брзо бити настављени. То је прилика да комунално настави радове и на тај начин привуче одређена средства за своје предузеће“, закључио је председник општине Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *